Kurum Adı : Hilalkent 125. Yıl İlkokulu
Telefon : 0 (442) 249 07 31
Faks : 0 442 249 07 33
WEB Adresi : http://hilalkent125.meb.k12.tr
Adres : Kurtuluş Mahallesi Orhan Gazi Caddesi Hilalkent İlkokulu Sitesi N010 İç Kapı No1 Yakutiye / ERZURUM

VİZYON
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.

MİSYON
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmektir.

------

Öğretmen Sayısı : 33
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 945
Öğretim Şekli : İkili ( Sabah Ortaokul öğleden sonra İlkokul aynı binada eğitim vermektedir.)
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 13:20 - 16:10
Derslik Sayısı : 29 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : Lojman bulunmamaktadır.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Dogalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Hilalkent Ortaokulu 39 enlem ve 41 boylamda yer almaktadır. Yakutiye İlçesine bağlı olup bir merkezi ilçedir.İl merkezine Yakutiye ilçe merkezinden uzaklık 8,5 km dir.
Ulaşım : Şehir merkezinden yaya ulaşım yapılmamaktadır. Taşıtlı araçla ise ulaşım 10-15 dk.kardelen kart kullanarak G9,K3,K5 gibiaraçlarla sağlanabilirken paralı dolmuşlarla da her 5 dk. bir ulaşım sağlanabilmektedir.Ulaşım gece 23:30 da sona ermektedir.Şehir İçi Ulaşım ( G9 / K3 ve sanayi minübüsleri)
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Hilalkent Ortaokulu 39 enlem ve 41 boylamda yer almaktadır. Rakımı deniz seviyesinden 1796 metredir.Semt/Mah olarak Ömer Nasuhi Bilmen Mh. ve Yakutiye ilçesine bağlıdır Kurum Adı Hilalkent 125. Yıl Ortaokulu İl Erzurum İlçe Yakutiye Adres Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi, Orhan Gazi Cad.Orhan Gazi Caddesi, Posta kodu 25050, Telefon (442) 249 07 31 Faks (442) 249 07 31 Hilalkent/ERZURUM

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :